Steelcraft-potkurit

Steelcraft-potkurit räätälöidään aina venekohtaisesti, polttoaineenkulutus, nopeus ja ajomukavuus huomioiden. Tavoitteenamme on, että toimitettu potkuri vastaa tarkasti asiakkaan toiveita, ja potkurin myötä veneen koko potentiaali saadaan käyttöön.

 

Steelcraftin potkurit valmistetaan Duplex-teräksestä. Nimensä mukaisesti teräs on kaksi kertaa vahvempaa kuin perinteinen ruostumaton teräs. Laadukas materiaali takaa, että valmis potkuri on kestävä ja pitävä. Duplex-teräksen etuna ovat myös monipuoliset huoltomahdollisuudet: Duplex-potkuri on helposti korjattavissa.

 

 

 

Potkurit heille, jotka vaativat parasta

Steelcraft-potkuri on erinomainen valinta, kun veneen täytyy pärjätä myös vaikeissa sääolosuhteissa ja Pohjolan talvessa. Suurimpia asiakkaitamme ovat:

 

Lue asiakkaidemme kokemuksia Steelcraft-potkureista

 

Suomessa vankalla kokemuksella valmistetut potkurit

Oppi-isämme Fjalar Åkerblom huomasi jo 60-luvulla, että alalla oli kova kysyntä kestäville ja lujatekoisille potkureille. Fjalar oli yksi vesijettejä valmistaneen FF-Jetin omistajista (myöhemmin Rolls-Royce). Työssään Fjalar perehtyi eritoten vesijettien juoksupyörien suunnitteluun ja kehittämiseen. Vuosikymmenien kokemus potkurien valmistuksesta siirtyi 90-luvulla mentorilta oppipojille, kun Fjalar toimi Björnin ja Markuksen esimiehenä. Vuonna 2008 pitkistä perinteistä syntyivät Steelcraft-potkurit.

 

”Pysyäksemme kärjessä, Steelprop Finland on joustava ja nopeasti sopeutuva. Mukaudumme uusiin tilanteisiin ja luomme mahdollisuuksia vanhasta. Tärkein menestystekijämme on dynaaminen tapamme ajatella ja toimia.” – Jonas Anderssén

 


 

Räätälöidyt potkurit luotsiveneisiin

Valmistamamme potkurit on suunniteltu erityisesti ammatinharjoittajia varten. Kun kyseessä on työvene, potkurin täytyy kestää aikaa ja ajomukavuuden on oltava erinomainen.

 

Luotsivene vaatii lujat potkurit, sillä ajoa saattaa kertyä vuosittain jopa 2000 tuntia. Suurin osa tunneista ajetaan talviaikaan, mikä tarkoittaa, että potkurin tulee toimia moitteetta myös jään läpi ajettaessa. Steelcrafin potkuri onkin mainio valinta luotsiveneeseen. Steelcraft-potkuri valmistetaan ruostumattomasta Duplex-teräksestä, joka kestää kovat iskut normaalia pronssipotkuria (messinkistä) paremmin. Tästä esimerkkinä Steelcrafti-potkureilla varustettu Meritaidon öljyntorjunta-alus, joka pääsee tarvittaessa läpi vaikka 20-senttisestä jääkerroksesta.

 

steelcraft-propellers-tillverkning-av-båtpropeller

 

Kovassa ammattilaiskäytössä ei riitä, että potkuri on kestävä: potkurilta edellytetään myös tehoa. Jotta voimme varmistaa, että potkuri täyttää kaikki veneen asettamat vaatimukset, aloitamme potkurin suunnittelun tarkoilla laskelmilla. Huolellinen suunnittelutyö ja venekohtaiset säädöt takaavat, että potkuri sopii veneeseen kuin hansikas, mutta ne auttavat myös laskemaan polttoaineenkulutusta..

 

Lue referenssejä

 


 

Turvallinen potkuri pelastus- tai poliisiveneeseen

 

Valmistamme räätälöityjä potkureita myös poliisi-, pelastus- ja taksiveneisiin. Työveneillä ajetaan paljon ja pitkään, minkä vuoksi on tärkeää, että potkuri on hiljainen ja luotettava. Steelcraft-potkuri on varma valinta, sillä se soveltuu ammattilaiskäyttöön veneen kokoon katsomatta. Potkurin suunnittelussa kiinnitetään huomiota veneen kokonaispotentiaaliin ja voimansiirtolinjojen komponentteihin, jolloin moottorista saadaan irti maksimaaliset tehot. Potkuri säädetään tarkasti veneen ominaisuuksien ja mittojen mukaan. Kun potkurin terät ovat juuri oikeassa kulmassa, veneen polttoaineenkulutusta saadaan laskettua, ylimääräinen meteli saadaan pois ja pito vedessä kasvaa. Vankan Duplex-teräksen ansiosta potkurit ovat työveneessä luotettavat ja turvalliset.

 

Lue referenssejä

 Batpropeller steelcraft propellers

 


 

Hiljaiset potkurit vapaa-ajanveneisiin ja luksusjahteihin

Monet asiakkaistamme ovat kertoneet, että potkurimme ovat uskomattoman hiljaisia verrattuna massatuottettuihin kilpailijoihinsa. Tämän vuoksi Steelcraft-potkuri on erinomainen valinta huviveneeseen tai luksusjahtiin, jossa potkurin hiljaisuus ja veneen nopeus korostuvat muita enemmän. Steelcraft-potkureita on saatavilla jopa 30 metrisiin vapaa-ajanveneisiin ja luksusjahteihin.

Steelcarf-potkurille on tunnuksenomaista taaksepäin taivutettu terä sekä tavallista pidempi pyrstö. Tällöin potkurin melu ohjautuu taaksepäin, eikä nouse runkoa pitkin ylös. Palveluun kuuluu, että potkuri tullaan asentamaan veneeseen paikan päälle. Kun potkuri on venemalliin sopiva ja tarkasti säädetty, veneeseen saadaan yleensä lisättyä vauhtia. Räätälöity potkuri saa moottorista enemmän irti, mikä vaikuttaa nopeuden lisäksi laskevasti polttoaineenkulutukseen.

 

Eräs vanha asiakkaamme sai Steelcraft-potkureilla 11-metriseen Korsö Marineen 2–3 solmua lisää nopeutta. Myös polttoaineenkulutus kääntyi laskuun.

 

Lue referessejä

 


 

Erinomainen potkuri kalastusaluksiin

 

Slipning-av-propellermontering-av-propeller

 

Steelcraft-potkurit on suunniteltu kestämään kevätjäiden ja matalikkojen kolhuja. Potkurit valmistetaan Duplex-teräksestä, joka on moninkerroin vahvempaa kuin perinteisen pronssipotkurin materiaalit. Steelcraftin potkurit soveltuvat haastaviin sääolosuhteisiin ja Pohjolan talveen. Mikäli isku on kuitenkin niin kova, että potkuri hajoaa, sen korjaaminen on helppoa. Me tiedämme, että vene on ammatinharjoittajan elanto, ja siksi teemme korjaukset mahdollisimman nopealla toimitusajalla. Korjauksen yhteydessä potkuria viilataan ja viimeistellään niin kauan, että asiakas on täysin tyytyväinen.

 

Lue referenssejä

Steelcraft Propellers