Steelcraft-propellern

Steelcraft-propellern skräddarsys för din båt med fokus på bränsleförbrukning, fart och komfort. Vårt mål är att leverera en propeller som är optimerad för våra kunders uppdrag och som får ut det maximala ur båtens potential.

 

Steelcraft-propellern tillverkar vi i Duplex-stål. Ett stål som är 2 gånger starkare än vanligt rostfritt stål. Tack vare materialet blir propellern betydligt mer slitstark och hållbar. Att använda duplex-stål vid tillverkningen gör också att propellern går att repareras i framtiden.

 

 

 

Våra propellrar används av de som kräver det bästa

Steelcraft-propellern hittar du på båtar som skall klara svåra väderförhållanden och den nordiska vintern. Större kunder som har köpt våra propellrar är:

 

Läs mer om vad våra kunder tycker om Steelcraft-propellern

 

En propeller tillverkad i Finland med lång erfarenhet

Redan på 60-talet märkte vår läromästare Fjalar Åkerblom att behovet av en hållbarare propeller behövdes. Fjalar var en av delägarna FF-Jet, numera Rolls-Royce, som tillverkade vattenjetaggregat och där en stor del av hans tid gick åt till att utveckla jetaggregatens impellrar. Kompetensen inom tillverkning av propellrar förde Fjalar vidare till Björn och Markus på 90-talet och 2008 kom Steelcraft-propellern.

 

”På Steelprop Finland är vi flexibla och anpassar oss snabbt för att ligga steget före. Vi anpassar oss till nya situationer och skapar möjligheter ur de gamla. Vårt dynamiska sätt att tänka och agera skapar de bästa förutsättningarna för att lyckas.” – Jonas Anderssén

 


 

Skräddarsydda propellrar för lotsbåtar

Vår propeller är tillverkad främst för arbetsbåtar och kraven är att hållbarheten samt körglädjen ligger på högsta nivå.

 
För lotsbåtar krävs hållbara båtpropellrar. Lotsbåtarnas drifttid är ofta över 2000h/år och de körs långt in på vintern vilket gör att propellern måste klara av körning genom is. Därför är Steelcraft-propellern en perfekt propeller för lotsbåtar. Steelcraft-propellern är tillverkad av duplex rostfritt stål vilket gör att den håller mycket hårdare stötar än en vanlig bronspropeller (mässings). Exempelvis Meritaitos oljebekämpningsbåt med Steelcraft-propeller skall klara 20 cm kärnis.

 

steelcraft-propellers-tillverkning-av-båtpropeller

 

Men förutom att propellern behöver vara slitstark bör den också vara effektiv. Därför görs noga beräkningar före tillverkning, så att den skräddasydda Steelcraft-propellern passar båten perfekt och så att alla krav uppfylls. På så vis sänks även båtens bränsleförbrukningen.

 

Se referenser

 


 

En säker propeller för pilot- och polisbåtar

 

Våra propellrar hittar du bland annat på polisbåtar, räddningsbåtar, pilotbåtar och taxibåtar. Arbetsbåtar med långa körtider och med krav på att propellern går tyst och är säker i drift. Steelcraft-propellern har visat sig vara en propeller som passar utmärkt för alla dessa. Då vi tillverkar propellern beaktar vi hela båtens potential och komponenter i drivlinan för att uppnå maximal effekt ur motorn. På så vis sänker vi även båtens bränsleförbrukning och genom att vinkla bladet rätt blir båten tystare och har bra grepp i vattnet. Tack vare det starka duplex-stålet blir propellern väldigt pålitlig och säker för arbetsbåtarna.

 

Se referenser

 Batpropeller steelcraft propellers

 


 

En tyst propeller för fritisbåtar och lyxyachter

Många tidigare kunder säger att propellern är otroligt tyst jämfört med massproducerade båtpropellrar. Den skräddasydda Steelcraft-propellern passar därför utmärkt för bland annat fritisbåtar och lyxyachter som ofta strävar efter tystare gång och högre fart. Steelcraft-propellern finns att tillverkas för fritisbåtar och lyxyachter upp till 30 meter.

Med bakåtvinklade blad och en längre svans på propellerbladen blir båten tystare då ljudet från propellern förs bakåt istället för upp i skrovet. Genom att vi ställer in stigningen på propellern så att den passar båtmodellen exakt brukar vi kunna öka farten betydligt. En skräddarsydd propeller med en stigning som är perfekt inställd ger maximal effekt ur motorn och därför lättare gång så att bränsleförbrukningen minskas.

 

Tidigare tester som gjorts med Steelcraft-propellern på en 11 meters Korsö Marine, resulterade i en ökad hastighet med 2-3 knop, samtidigt som bränsleförbrukningen minskade avsevärt.

 

Se referenser

 


 

Utmärkt propeller för fiskebåtar

 

Slipning-av-propellermontering-av-propeller

 

Steelcraft-propellern är tillverkad för att klara stötar vid våris och grundare vatten. Med Duplex-stål blir propellern mångdubbelt starkare än vanliga bronspropellrar. Steelcraft-propellern passar utmärkt för svåra väderförhållanden och den nordiska vintern. Om en grundstötning sker och båtpropellern skadas, går en Steelcraft-propeller alltid att reparera. Då vi förstår vikten av tid för de som livnär sig med hjälp av sin båt, gör vi reparationerna med snabb leveranstid. Vi trimmar och ställer sedan alltid in propellern tills kunden är nöjd.

 

Se referenser

Steelcraft Propellers