Juliet Marine

 

juliet-marine-ghost

 

Juliet Marine är ett företag i USA som utvecklat en båt för trupptransporter, patrullering och försvar av kustområden. ”Ghost” som båten heter är en så kallad Stealth-båt som inte syns på radar och drivs av två stycken gasturbinmotorer med superkaviterande propellrar.

 

Juliet Marine kontaktade oss när dom inte lyckats nå sina mål vad gäller fart och hantering med dom propellrar dom testat. Tack vare vår snabba leveranstid kunde vi leverera en prototyp för testning med kort leveranstid. Propellrarna funkade väldigt bra och efter mindre modifikationer nådde Juliet Marine fartkravet till sin kund.

 

Joseph Curcio, V.P. Research and Development, Juliet Marine

“Steelcraft fanns där när vi verkligen behövde dem. När vi arbetade mot en snäv tidsplan, och begränsades av utmanande behov av teknisk design, fanns Jonas och hans team där och levererade högkvalitativa propellrar som överträffade våra förväntningar”.

 


Kewatec

 

 juliet-marine-ghost

 

Kewatec Aluboat i Karleby som tillverkar aluminiumbåtar för professionellt bruk hör till en av våra äldsta kunder. Till vårt senaste gemensamma projekt hörde leverans av propellrar till en serie av sex stycken lotsbåtar för Sjöfartsverket i Sverige.

 

Jan Wargh, Kewatec

”Propellrarna är högklassiga och mycket lämpade för yrkesbåtanvändning.”

 

Varför Steelprop Finland

Steelcraft-propellrarna ger en jämn och hög prestanda. Propellrarna kan med fördel användas där det ställs höga krav på hållbarhet.

 

Om vår service

Företaget erbjuder en bra service och snabba leveranstider.

 


Nord Star

 

 juliet-marine-ghost

 
Nord Star är ett familjeföretag med anor från 1920-talet. Deras båtar är kända för att vara stabila och hålla en hög kvalitet. Vi tillverkade skräddarsydda propellrar för deras båt som visades på mässan i Newport, USA.
 


Marine Alutech

 

Niko Haro, Marine Alutech

”…felet ligger inte i propellern.”

 

Skillnaden mellan Steelprop Finland och andra propellertillverkare

Propellrarna är mera noggrant planerade och tillverkade speciellt för våra projekt.

 

Om vår service

Samarbetet har fungerat bra, vi har sedan Rolls-Royce-tiden använt oss av deras skräddarsydda propellrar planerade av Fjalar Åkerblom.

 


Swede Ship Marine


juliet-marine-ghost

 

Swede Ship Marine har en 120-årig historia av båtbyggande. Redan på 1930-talet tillverkade dom båtar för svenska marinen och försvaret. Dom hade problem med buller och att is förstörde propellrar på en taxibåt som dom tillverkat. Tack vare duplex-stålets egenskaper kunde vi eliminera isproblemet och med vår skräddarsydda propeller försvann bullret. Vi lyckades även höja farten och spara 10% i bränsleförbrukningen tack vare våra egna bladmodeller.

 

Steelcraft Propellers